Om du är ligger fel med din amortering, kanske du kan ansöka om att få ett annat lån tack vare nya regler. Många människor som egna hem har försökt men misslyckats med att lägga om bolånen. Det förändrades när programmet vi pratar om återinfördes. Samla in information om det för att se om det kan vara till nytta för din situation eftersom det kan leda till en bättre kredit situation, och lägre betalningar på din inteckning.

När du kämpar med refinansiering, ge inte upp. Det finns program, såsom HARPA, som tillåter människor i din situation att refinansiera. Överväg att ha en konversation med din Hypoteks långivare för att se om du uppfyller kraven. Om din nuvarande långivare inte kommer att arbeta med dig, hitta en långivare som kommer.

Samla dina dokument innan du gör ansökan om ett bostadslån. Det finns grundläggande finansiella pappersarbete som krävs av de flesta långivare. Samla dina senaste skattedeklarationer, W-2 formulär, månatliga kontoutdrag och dina två senaste lönespecar. Genom att samla dessa dokument innan du besöker långivaren, kan du påskynda inteckning processen.

Var noga med bolåneavtal

Före undertecknandet av ett nytt bolån, begär att alla detaljer ska vara skriftliga. Kontraktet ska omfatta alla avgifter och kostnader.

Även om du har förnekats av en inteckning företag, det finns många andra ställen att hitta en. Även om en långivare har förnekat din ansökan, det finns långivare där ute som kommer att godkänna dig. Håll shopping runt och letar efter fler alternativ. Du kan behöva en borgenär för att få det gjort, men det finns alternativ där ute.

Tänk på att förhandla om räntan

Var uppmärksam på räntenivåerna. Att få ett lån är inte beroende av räntan, men det kommer att avgöra hur mycket du spenderar. Förstå priser och vet hur mycket de kommer att lägga till dina månatliga kostnader, och de totala kostnaderna för finansiering. Om du inte tittar på dem noga kan du sluta betala mer än vad du tänker.

Minimera dina skulder innan du bestämmer dig för att köpa ett hem. Ett hem inteckning är ett stort ansvar och du vill vara säker på att du kommer att kunna göra betalningarna, oavsett vad som kommer din väg. Med minimal skuld kommer att göra det så mycket lättare att göra just detta.

Forskning din långivare innan du skriver för något. Gå inte med enbart vad långivaren stater. Fråga vänner och familj. Titta på Internet. Undersök företaget på allabolag. Vet allt som är möjligt så att du kan få bästa möjliga erbjudande.

Undvik skumma långivare. Gå till din bank

Lär dig att upptäcka och undvika skumma långivare. Medan det finns många som är legitima, många försöker ta dig för allt du har. Håll dig borta från långivare som försöker pressa dig. Också, logga  aldrig ens in om de erbjudna räntorna är mycket högre än publicerade priser. Dåliga kreditbetyg är ett problem. Långivaren bör vara tydliga om det.

Prata med en mäklare om du har problem med att få ett lån från en kreditgivare eller bank. I många fall kan mäklare identifiera bostäder som passar dina behov med till ett billigare pris. Mäklare arbetar med en mängd långivare, och kan hänvisa dig till en som passar.

Mäklaren kan tipsa om bolåne-aktörer

Förstå vad alla ränteavgifter och andra relaterade avgifter kommer att vara innan du undertecknar ett bolåneavtal. Du kommer att vara skyldig att betala räntekostnader, provisionsavgifter och andra avgifter. Du kanske kan förhandla en del av avgifterna.

Ha ett bra belopp i besparingar innan du försöker få ett bostadslån. Du måste ha kontanter för en del betalningar, stängningskostnader och andra kostnader som ansökan, kreditrapport kostnader och ansökningsavgifter. Om du tar ett stort lån, kommer du att få en bättre ränta.

Har du en dålig kreditvärdering kommer handpenningen öka

Om din kreditvärdering är inte så hög, det är klokt att spara en stor bit av pengar för en handpenning innan du börjar ansökningsprocessen för ett hypotekslån. Många nya villaägare spara cirka fem procent av värdet på sitt hem, men det är bäst att spara upp till tjugo procent. Du kommer att vara mer benägna att få en inteckning om du har mer sparat upp för din handpenning.

Det är ofta en bra idé att få ett förhandsgodkännande för en inteckning innan du börjar titta på hem. Det visar att ni redan har genomgått en hel del ekonomisk trygghet och har fått godkännande. Endast dela beloppet för förhandsgodkännande med din mäklare. Om det visar ett högre belopp, då säljaren kommer att se detta och inser att du kan betala mer.

Du bör inte tveka att vänta tills du hittar ett bättre lån leverantör. Vissa tider på året är bättre för att få bra erbjudanden. Du kan hitta ett alternativ som fungerar bra eftersom ett nytt företag är att ha en affär eller regeringen har passerat något nytt. Kom ihåg att det inte är en bra idé att skynda på ett lån.

Var ärlig hela tiden. Om du vill ha en inteckning, berätta sanningen. Aldrig förstatliga tillgångar eller inkomster. Om du är osann, kan du få problem genom att få ett lån som du inte har råd. Det kan verka som en bra idé nu, men du kanske inte tror det i framtiden.

Se till att ha utrymme att spara

Spara tillräckligt med pengar för att täcka din handpenning, avgifter och räntekostnader. Du behöver vanligtvis att sätta minst 15 procent i handpenning. Högre är bäst. Topplån kommer att krävas för handpenningar lägre än 15%.

Kom ihåg att en bolånemäklare kommer att få en större provision från en fast ränta än en rörlig ränta. Därför kommer vissa mäklare vara mindre ärliga och försöka skrämma dig genom att föra upp räntehöjningar i rörliga lån. Om du får ett lån, läs på själv och på dina villkor, så är du mer förberedd.

Om en bolånemäklare kontaktar dig via brev, e-post eller telefon, bör du inte använda de tjänster de erbjuder. Bolånemäklare som inte är framgångsrika i sin karriär pushar sina tjänster hårt, medan bra mäklare har rykte att faktiskt bry sig om sina kunder.

Stora belopp på banken måste kunna redovisas

Placera inte stora summor pengar på ditt bankkonto som är omöjlig att spåra. När en långivare ser stora belopp, måste de fråga om det i händelse av att det är pengar som tvättas illegalt. Om pengarna är omöjliga att spåra, kommer de att neka ditt lån och möjligen rapportera dig till rätt myndigheter.

Det finns en hel del konkurrens på bolånebranschen, så om du inte får vad du vill på ditt första erbjudande, nå ut till en annan leverantör. I själva verket bör du få minst tre erbjudanden innan du fattar några beslut. Du kan bli förvånad över vilka erbjudanden du kan få.

Om ditt första lån är en rörlig ränta som har sett flera ökningar, överväga refinansiering med en fast ränta. Skydda dig från ytterligare ökningar genom att förhandla fram en fast årlig ränta. Detta kan spara dig tusentals kronor och ger dig sinnesro i att veta exakt vad din månatliga betalning kommer att bli.